VI STRÆBER EFTER AT BLIVE BEDRE

Bæredygtighed er en kerneprioritet hos JUNIQE, og vi tager vores ansvar for planeten meget seriøst. Det betyder, at vi hele tiden kigger på vores produktion og levering samt øvrige dele af vores forretning: en pligt vi skylder vores kunstnere, vores ansatte og vores samfund.


Vi har allerede gjort meget for at skabe en mere bæredygtig fremtid, men der kan altid gøres mere – og det er en udfordring, vi godt tør tage.

VORES PLAKATER OG RAMMER

Alle vores plakater, prints og rammer er lavet i EU og vi er 70% i mål i forhold til at opnå den fulde certificering for Forest Stewardship Council (FSC). Med andre ord, så er alle materialer produceret i henhold til højeste miljømæssige og sociale standarder fra godt forvaltede skove og genbrugte ressourcer.


70% er et højt tal, men det er ikke højt nok. Derfor tager vi hvert år et kig på, hvordan vi kan komme nærmere de 100%. Vi arbejder tæt sammen med vores producenter for fortsat at forbedre bæredygtigheden for vores produkter, først og fremmest ved at sikre, at materialer er udvalgt med øje for miljøet, dernæst ved hele tiden at se på, hvordan vi kan minimere produktionsaffald.


INDPAKNING, FORSENDELSE OG RETURNERING

Siden 2019 har vi reduceret brugen af plastic i vores indpakning med 70%, og 100% af vores ordrer sendes nu helt uden plastic.


Vores nye papindpakning er speciallavet til at reducere unødvendigt affald ved større forsendelser, og indpakningen er desuden fuldt genanvendelig. Er du ikke tilfreds med din ordre? Vores returneringsmuligheder er designet til at minimere skrald og reducere forsendelser, hvilket mindsker CO2-aftrykket. Fra juni 2020 har vi sparet over 3,5 million kilometer i forsendelse – det svarer ca. til 5 gange til månen og tilbage igen, hvis du skulle undre dig.

VORES PAPIRVARER

Alle vores papirvarer er produceret i EU og er 100% FSC®-certificeret. Selv om papirvarer endnu ikke er plasticfri, står det højt på vores agenda: vores mål er at skifte til helt genanvendelig indpakning ved udgangen af 2020.

VORES INTERIØR

Alle vores produkter er lavet i Tyskland og lever op til strenge krav om kvalitet og bæredygtighed. Vores interiørprodukter, fx puder og duge, er alle 100% OEKO-TEX-certificerede. Vores puder er lavet med genanvendeligt fyld i form af stofaffald, som ellers skulle være smidt ud.


Vores primære tekstilproducent leverer fleksible beskæftigelsesmuligheder til mennesker, der står over for udfordringer i forhold til at være på arbejdsmarkedet, bl.a. hjemmegående forældre eller folk med handicap. Dette sociale initiativ sikrer også, at der ikke er unødvendige produktforsendelser fra udlandet, hvilket bidrager til yderligere at mindske vores CO2-aftryk.


Har du spørgsmål om vores bæredygtighedspolitikker? Kontakt consciousness@juniqe.com


Bliv klogere på JUNIQE – vores historie, vores overbevisninger og vores fællesskab.

×